Поділитись:

Рейтинг довіри українців очолюють ЗСУ, президент – на шостому місці

Середа, 15 березня 2023, 15:07

Збройним силам України довіряють 95,8 % українців, у топ-5 довіри також перебувають волонтери й добровольці, нацгвардійці й рятувальники, президент – на шостому місці в рейтингу.

Про це інформує «Українська правда» з посиланням на результати соціологічного опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова у лютому-березні 2023 року, оприлюднені в пресцентрі «Укрінформу».

Найбільшою довірою громадян користуються Збройні сили України. За час повномасштабної війни довіра до армії зросла: у липні-серпні 2021 року довіра до ЗСУ була 68 %, а зараз – 95,8 %, зазначив директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко.

Високий рівень довіри мають волонтерські організації (87,9 %) та добровольчі загони (87,2 %).

Також довіру населення мають Нацгвардія (85,7 %) та ДСНС (85,4 %).

Президент Володимир Зеленський має довіру 82,9 % опитаних. 

 

Позитивний баланс довіри й недовіри також має Міністерство оборони, сказав Биченко.

 

Довідково:
Центр Разумкова вивчав оцінку громадянами суспільно-політичної ситуації в країні та діяльності влади, а також довіру до соціальних інститутів та політиків у лютому-березні 2023 року. Опитування проводили в усіх регіонах України, за винятком тимчасово окупованих територій Донецької, Запорізької, Луганської, Харківської, Херсонської областей, Криму та територій, на яких відбуваються бойові дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів