Поділитись:

У Луцьку відбулися перші змагання хакерів (фото)

Середа, 15 березня 2023, 10:23
У Луцьку відбулися перші змагання хакерів (фото)

Днями в Луцькому НТУ відбувся «День кібербезпеки: відкриті дискусійні панелі, кіберхакатон». Участь в заході взяли студенти, науковці, представники бізнесу та влади, серед яких заступниця голови ОДА Вікторія Левчук.

Про це повідомили на сайті Волинської ОВА.

Учасники заходу обмінялися досвідом у сфері кіберзахисту в рамках двох дискусійних панелей: «Як подолати пробіл в навичках кібербезпеки, щоб скористатися можливостями цифрового перетворення?» та «Кіберстійкість як основа безперервності бізнесу. Реалії кіберзахисту, впровадження базових інструментів кібербезпеки сьогодні».

Також у рамках зустрічі відбувся хакатон у форматі CTF. Це інноваційний захід, який надає можливість командам змагатися в галузі кібербезпеки та показати свої знання та навички у різних аспектах цифрової безпеки, включаючи вразливості програмного забезпечення та захист мережі від кібератак. CTF – це скорочення від Capture  the Flag (захоплення прапора).

У кіберхакатоні брали участь три команди: «Анонімус на мінімалках», Tobitornottobit та «Незламні нулі». Учасники отримали доступ до середовища, яке їм необхідно зламати. Опісля вони мали шукати приховані повідомлення та вирішувати різні криптографічні завдання, щоб знайти «прапорці», які розміщені на правильно виконаних завданнях. Перемогла команда з найбільшою кількістю «прапорців» – «Анонімус на мінімалках».

У Луцьку відбулися перші змагання хакерів (фото)У Луцьку відбулися перші змагання хакерів (фото)У Луцьку відбулися перші змагання хакерів (фото)У Луцьку відбулися перші змагання хакерів (фото)У Луцьку відбулися перші змагання хакерів (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
07 квітня 2024
16 березня 2024
13 березня 2024
04 березня 2024
02 березня 2024
16:34
29 січня 2024
02 листопада 2023
17 вересня 2023
04 вересня 2023