Поділитись:

У Луцьку зрізають паркани на берегах Сапалаївки (фото)

Середа, 15 березня 2023, 09:34
У Луцьку зрізають паркани на берегах Сапалаївки (фото)

У Луцьку розпочали демонтаж самочинно встановлених огорож та конструкцій, розташованих в прибережній зоні річки Сапалаївка.

Про це у середу, 15 березня, повідомили на фейсбук-сторінці департаменту муніципальної варти Луцької міської ради.

Як повідомили у департаменті, окремі громадяни та суб’єкти господарювання задля власного комфорту встановили незаконні огородження впритул до русла річки Сапалаївка, чим унеможливили прохід прибережною смугою, при цьому захопивши територію загального користування.

Відповідно до ст. 88 Водного Кодексу України, прибережні захисні смуги встановлюються по берегах річок та навколо водойм уздовж урізу води (у меженний період) шириною для малих річок, струмків і потічків, а також ставків площею менш як 3 гектари – 25 метрів.

Муніципали нагадали, що у 2020 році був введений в дію закон, який забороняє обмеження доступу громадян до узбережжя морів, морських заток, лиманів та островів у внутрішніх морських водах у межах пляжної зони, а також до берегів річок, водойм та островів. Тобто, у прибережних захисних смугах заборонено встановлювати огорожі або інші конструкції, що перешкоджають доступу громадян до берегів річок і водойм, крім випадків, передбачених законом.

У Луцьку зрізають паркани на берегах Сапалаївки (фото)У Луцьку зрізають паркани на берегах Сапалаївки (фото)У Луцьку зрізають паркани на берегах Сапалаївки (фото)У Луцьку зрізають паркани на берегах Сапалаївки (фото)У Луцьку зрізають паркани на берегах Сапалаївки (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів