На Волині попрощались із захисником Сергієм Гінчуком (фото)

Неділя, 12 березня 2023, 16:19

На Волині Шацька громада попрощалася з мужнім захисником Сергієм Гінчуком, який віддав своє життя, оберігаючи рідну землю від московських окупантів.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці 4 відділу Ковельського РТЦК та СП.

У храмі Різдва Пресвятої Богородиці смт. Шацьк відспівали воїна. Чин похорону очолив настоятель храму протоієрей Микола Вихор.

  

З військовими почестями провели воїна-захисника до місця земного спочинку родина, друзі, мешканці громади.

«Сергій народився 30 листопада 1978 року в смт. Шацьк. Навчався з 1986 року по 1994 рік в Шацькій загальноосвітній школі I-III ступеня. З 1996 року по 1999 рік проходив строкову військову службу. Від тяжкої хвороби помер батько. Сергій умів все зробити, мав золоті руки. Їздив на заробітки за кордон. З 2021 року підписав контракт з 10-та окремою гірсько-штурмовою бригадою та став на оборону нашої країни. Кілька місяців тому він втратив найріднішу людину - маму», – йдеться в повідомленні.

8 березня 2023 року під час виконання бойового завдання Сергій загинув від артилерійських обстрілів ворога. Загинув, як справжній воїн зі зброєю в руках та з честю, що він захищав нас та нашу країну.

  

Поховали Героя під залпи пострілів почесної варти та звуки духового оркестру на місцевому кладовищі

У загиблого залишився брат Валентин, якому побратими вручили Державний Прапор України, яким була накрита труна.

У поминальному слові начальника цивільно-військового співробітництва 108 батальйону, 10 ОГШБ, старший лейтенант Віктор Лаврук, зазначив, що смерть Сергія для побратимів стала сильним ударом: ««Не забувайте, що їхня смерть — це ціна вашого спокою та вашого мирного неба. Бо іноді, ми в мирному житті не бачимо, що в країні триває війна і гинуть хлопці. Не забувайте ніколи їхні імена..Сергій стояв до кінця, до останнього свого подиху за свободу українців. Він віддав своє життя, щоб ми жили у вільній і незалежній Україні.»

Вічна пам’ять Герою!

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: