Поділитись:

На Волині попрощались із захисником Сергієм Гінчуком (фото)

Неділя, 12 березня 2023, 16:19
На Волині попрощались із захисником Сергієм Гінчуком (фото)

На Волині Шацька громада попрощалася з мужнім захисником Сергієм Гінчуком, який віддав своє життя, оберігаючи рідну землю від московських окупантів.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці 4 відділу Ковельського РТЦК та СП.

У храмі Різдва Пресвятої Богородиці смт. Шацьк відспівали воїна. Чин похорону очолив настоятель храму протоієрей Микола Вихор.

На Волині попрощались із захисником Сергієм Гінчуком (фото) На Волині попрощались із захисником Сергієм Гінчуком (фото) 

З військовими почестями провели воїна-захисника до місця земного спочинку родина, друзі, мешканці громади.

«Сергій народився 30 листопада 1978 року в смт. Шацьк. Навчався з 1986 року по 1994 рік в Шацькій загальноосвітній школі I-III ступеня. З 1996 року по 1999 рік проходив строкову військову службу. Від тяжкої хвороби помер батько. Сергій умів все зробити, мав золоті руки. Їздив на заробітки за кордон. З 2021 року підписав контракт з 10-та окремою гірсько-штурмовою бригадою та став на оборону нашої країни. Кілька місяців тому він втратив найріднішу людину - маму», – йдеться в повідомленні.

8 березня 2023 року під час виконання бойового завдання Сергій загинув від артилерійських обстрілів ворога. Загинув, як справжній воїн зі зброєю в руках та з честю, що він захищав нас та нашу країну.

На Волині попрощались із захисником Сергієм Гінчуком (фото) На Волині попрощались із захисником Сергієм Гінчуком (фото) 

Поховали Героя під залпи пострілів почесної варти та звуки духового оркестру на місцевому кладовищі

У загиблого залишився брат Валентин, якому побратими вручили Державний Прапор України, яким була накрита труна.

У поминальному слові начальника цивільно-військового співробітництва 108 батальйону, 10 ОГШБ, старший лейтенант Віктор Лаврук, зазначив, що смерть Сергія для побратимів стала сильним ударом: ««Не забувайте, що їхня смерть — це ціна вашого спокою та вашого мирного неба. Бо іноді, ми в мирному житті не бачимо, що в країні триває війна і гинуть хлопці. Не забувайте ніколи їхні імена..Сергій стояв до кінця, до останнього свого подиху за свободу українців. Він віддав своє життя, щоб ми жили у вільній і незалежній Україні.»

Вічна пам’ять Герою!

На Волині попрощались із захисником Сергієм Гінчуком (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів