Поділитись:

У Луцьку СБУ заблокувала телеграм-канал, який допомагав ухилянтам уникати мобілізації (фото, відео)

П'ятниця, 10 березня 2023, 15:11
У Луцьку СБУ заблокувала телеграм-канал, який допомагав ухилянтам уникати мобілізації (фото, відео)

Кіберфахівці Служби безпеки  на Волині заблокували телеграм-канал та чат-бот, які перешкоджали мобілізації українських громадян призовного віку. 

Про це у п'ятницю, 10 березня, повідомила речниця УСБУ у Волинській області Іванна Поліщук.

Інтернет-ресурс повідомляв про заходи, які проводять територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (військкомати) в регіоні.

Насамперед вони «зливали» актуальні місця вручення військовозобов’язаним повісток та закликали ховатися від представників військкоматів. 

Для збору відомостей про «локації» використовували власну мережу інформаторів серед місцевих жителів. 

Правоохоронці викрили адміністратора телеграм-каналу. Ним виявився лучанин, основною діяльністю якого є  створення телеграм-каналів та чат-ботів. 

Під час обшуку за адресою проживання фігуранта правоохоронці виявили мобільні телефони та комп’ютерну техніку, які використовувалась для протиправної діяльності. 

Триває досудове розслідування, розпочате за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань). Вирішується питання про повідомлення зловмиснику про підозру та обрання йому запобіжного заходу.  

Заходи з  викриття проведені співробітниками Управління СБУ у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

У Луцьку СБУ заблокувала телеграм-канал, який допомагав ухилянтам уникати мобілізації (фото, відео)У Луцьку СБУ заблокувала телеграм-канал, який допомагав ухилянтам уникати мобілізації (фото, відео)У Луцьку СБУ заблокувала телеграм-канал, який допомагав ухилянтам уникати мобілізації (фото, відео)У Луцьку СБУ заблокувала телеграм-канал, який допомагав ухилянтам уникати мобілізації (фото, відео) 

Нагадаємо: 8 березня Служба безпеки України заблокувала 26 телеграм-каналів, які допомагали ухилянтам уникати мобілізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
13:31
09:23
22 квітня 2024
17:56
21 квітня 2024
20 квітня 2024
20:14