Поділитись:

Намагались уразити найважливіші об’єкти, – військово-політичний оглядач про нічний обстріл (відео)

Четвер, 09 березня 2023, 21:45
Намагались уразити найважливіші об’єкти, – військово-політичний оглядач про нічний обстріл (відео)

У ніч на 9 березня російська армія здійснила 81 пуск ракет різного базування та задіяла вісім БпЛА Shahed-136/131. Сили оборони збили 34 з 48 крилатих ракет та чотири БпЛА. Внаслідок організованої протидії вісім керованих авіаційних ракет Х-31П та Х-59 не досягли своїх цілей, повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Також росія вперше одночасно випустила по Україні 6 ракет «Кинжал», які наше ППО не здатне збити.

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі КонкурентTV військово-політичний оглядач групи «Інформаційний супротив» Олександр Коваленко розповів скільки ракет може самостійно виготовляти росія та коли може відбутись наступний масований ракетний обстріл.

Експерт зазначив, що в середньому росія може поповнювати запас ракет у кількості 3-5 ракет на добу. І ворог мав можливість нанесення масованого ракетного обстрілу ще 24 лютого, чому ж вони здійснили масований обстріл 9 березня поки не зрозуміло. Проте зберігається небезпека ударів протягом наступних декількох днів.

Щодо використання окупантами ракети Х-47М2 «Кинжал» то це певною мірою унікальна ракета, пояснює Олександр Коваленко. росія не здатна наразі її повноцінно серійно виготовляти, бо більшість її компонентів іноземного походження.

«Їх небагато, вже давно менш ніж 40 одиниць, десь приблизно 30 цих ракет. Тому вони їх не використовують багато і часто. За весь 2022 рік, якщо я не помиляюсь, вони використали взагалі 7 ракет «Кинжал», зараз вони використали за одну ніч 6», – каже він.

«Унікальна все ж таки ракета, у такій кількості одночасно, 100% вони намагались нею уразити ті об’єкти які вважали найбільш важливими для себе. Для них це було дуже важливо. Чому саме ця ракета – тому, що ми не можемо її перехоплювати», – зауважує Олександр Коваленко.

Щодо термінів готовності росіян проводити масовані ракетні обстріли то військово-політичний оглядач розповів: «Якщо для середньостатистичного, це 70 ракет, для прориву ППО то це в середньому 2-2,5 тижні. Зараз ми бачимо, це майже місяць був, фактично у них на сьогодні може бути боєкомплект сформований у кількості від 100 до 150 ракет. Вони використали 68 ракет».

Олександр Коваленко підсумував, що на сьогодні у росії точно є запас ракетного боєкомплекту і вони можуть його використати.

Детальніше у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів