Поділитись:

«Безпечна громада»: як національна концепція працює на Волині (відео)

Вівторок, 07 березня 2023, 21:45
«Безпечна громада»: як національна концепція працює на Волині (відео)

Безпека громадян завжди вважалась важливою складовою для комфортного проживання на території тієї чи іншої країни, міста, мікрорайону. Проте з початком повномасштабного вторгнення зі сторони росії питання безпеки громадян постало в одному з пріоритетних напрямків.

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі КонкурентTV керівник управління регіональної політики МВС України  Віталій Загайний розповів про Національну концепцію «Безпечна громада» та основні принципи як цієї безпеки досягти.

Перш за все, Віталій Загайний зазначив, що у кожній громаді існує відповідний орган управління, що формується виконавчими органами місцевої влади. Це може бути відповідний відділ чи управління у складі органу місцевого самоврядування.

«Насамперед треба розуміти, що на цьому підрозділі зона відповідальності є цивільна безпека, але зараз за умов воєнного стану, за умов реальної війни, ми розуміємо, що тут повноваження цього підрозділу виходять далеко за рамки лише цивільного захисту», – каже він.

Керівник управління наголосив, що такий орган має обов’язково подбати про матеріальний резерв: запаси як будівельних матеріалів так і запас харчування і предметів першої необхідності. Серед важливих компонентів безпеки громад Віталій Загайний виділив зокрема надання публічних послуг у безпечному просторі, роботу поліцейського офіцеру громади, місцеві та добровольчі пожежні команди та громадські формування за дотриманням правопорядків.

Ефективним методом безпеки також є встановлення системи відеоспостереження у громаді.

«Ми маємо дуже цікаву статистику коли самі міські голови або очільники територіальних громад вони повідомляють про те, що як тільки в них у місті 2-4 роки тому було запроваджену систему відеоспостереження то збільшення кількості відеокамер воно обернено пропорційно діяло на кількість злочинів які скоювались у місті і підвищувало кількість розкриттів»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів