Поділитись:

У Ковелі запрацювало соціальне таксі: як скористатися (відео)

Понеділок, 06 березня 2023, 09:40
У Ковелі запрацювало соціальне таксі: як скористатися (відео)

У Ковельській громаді запрацювало соціальне таксі. Послугу надають людям, які з різних причин не можуть їздити громадським транспортом.

Про це розповіла керівниця місцевого терцентру соціального обслуговування Світлана Смітюх, – повідомляє Суспільне.

Автівку Ковельській міській раді передали волиняни, які зараз проживають в Іспанії.

На соціальному таксі люди, які мають порушення опорно-рухового апарату, можуть дістатися до медичних закладів, пенсійного фонду чи інших організацій та установ. Щоб скористатися послугами таксі, людина має укласти договір із терцентром і заздалегідь повідомити соцпрацівників про необхідність поїздки.

Соціальне таксіСоціальне таксі
 

«Послугою може скористатися особа чотири рази на місяць. Дає підтверджуючі документи, вказує звідки та куди, при наявності супроводжуючого супроводжує або наш працівник або хтось із рідних», – говорить керівниця терцентру.

Ковельчанка Ірина Янко із 19-річною дочкою Дариною послугами таксі скористалися вперше. Дівчина просила відвезти її на змагання з боча.

Ірина Янко з донькою ДариноюІрина Янко з донькою Дариною
 

За Дариною та її батьками приїхав водій Юрій Шумік. Як розповів чоловік, в терцентрі він працює 15 років. Це – його другий рейс на соціальному таксі.

«Перший виїзд був на тому тижні. Дитина хвора на ДЦП, возили до стоматполіклініки. Там її оперували, давали укол, вона спала і до п'яти годин і потім ми завезли назад», – каже водій.

Зі слів водія, у бусі є обладнаний пандус, внутрішнє освітлення та автономне опалення. Також транспорт обладнаний ременями, які фіксують крісло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів