Поділитись:

Ілон Маск показав людиноподібних роботів Optimus (відео)

Неділя, 05 березня 2023, 05:23
Ілон Маск показав людиноподібних роботів Optimus (відео)

Глава Tesla Ілон Маск показав нове відео за участю своїх людиноподібних роботів Optimus. 

Про це пише УНІАН.

Якщо ще пів року тому андроїди не могли навіть самостійно пересуватися, то тепер вони навчилися не тільки ходити й носити предмети, а й виконувати прості операції по збірці таких же роботів, як вони. І все це без участі людини.

За словами Маска, роботи Optimus працюють на базі найпередовішого на сьогодні штучного інтелекту – такий же використовується в автомобілях Tesla. Інакше кажучи, вони постійно навчаються.

Ці моделі рухаються зі швидкістю до 8 км/год, і в разі спроб силового впливу доросла людина легко зможе збити андроїда з ніг.

Ілон Маск стверджує, що попри побоювання роботів зі штучним інтелектом соціуму рано чи пізно доведеться інтегрувати андроїдів у свою спільноту і звикнути до них. У майбутньому у світі буде стільки ж роботів, скільки й людей, вважає винахідник.

Що стосується безпеки співіснування роботів і людей, то, за словами Маска, він планує децентралізувати контроль над роботами Tesla, щоб «не допустити повстання машин» і повторення сценарію з «Термінатора». Децентралізоване управління роботами буде мати вирішальне значення, зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів