Поділитись:

Російські еліти не готові до заколоту, – Вадим Денисенко

Четвер, 02 березня 2023, 21:45
Російські еліти не готові до заколоту, – Вадим Денисенко

Від початку повномасштабної війни була думка, що народ росії повстане проти путінського режиму аби припинити цю війну. Проте час показав, що росіяни абсолютно байдужі до цього питання та й взагалі відкрито підтримують війну. Часто можна почути думку про занепокоєння російських еліт, адже вони фінансують армію рф та втрачають гроші на санкціях, але путін так нічого і не досягнув у війні.

Чи може занепокоєння російських еліт перерости у заколот у студії програми «Прайм-Тайм» на телеканалі «КонкурентTV» розповів виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко.

«Ні, цього немає і ми повинні просто розуміти про будь-яку природу «дворцових переворотів». Просто бізнес-еліти ніяких переворотів не роблять. Перевороти роблять завжди силовики, або армія або ФСБ, умовно кажучи. В такому випадку ні армія, ні ФСБ поки не дозріли. Навіть близько не дійшли до того, щоб почати думати про переворот в російській федерації», – каже він.

Вадим Денисенко пояснив, що економічні еліти розуміють хибність шляху путінського режиму, але вони розрізнені і налякані. Вони не готові наразі створювати і фінансувати революційні рухи.

«Третій є дуже важливий аспект, про який у наших широтах на жаль мало хто взагалі говорить і задумується. Головна проблема наша, полягає в тому, що в росії на сьогоднішній момент не має іншої ідеології, ніж ідеологія «русского міра».»

Як зазначив експерт, зараз 99% росіян живуть в цьому «русскому мірі», а революції відбуваються тоді коли є ідея час якої настав. В росії наразі не має жодної ідеї окрім ідеї «русского міра».

Щодо можливого повстання силовиків то експерт зазначив, що наразі вони не бачать загрози для їхнього існування і відтак, навіть, не думають про можливий переворот.

Детальніше у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів