Поділитись:

Чому росія ще має «голос» у міжнародних організаціях (відео)

Вівторок, 28 лютого 2023, 21:45
Чому росія ще має «голос» у міжнародних організаціях (відео)

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну минув уже рік, проте досі країна-агресор має не лише право голосу, але й право вето в міжнародних організаціях, таких як ОБСЄ та Рада Безпеки ООН. Цими діями росія та її «партнери» блокують ухвалення певних рішень, що стосуються питання України. Зокрема росія постійно намагається блокувати роботу ОБСЄ та саботує бюджет організації, підриваючи здатність здійснювати довгострокове планування.

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі «КонкурентTV» народна депутатка України, заступниця голови комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук розповіла чому так складається, що росія ще має право голосу у міжнародних організаціях.

Народна депутатка пояснила, що більшість таких організацій було створено після Другої світової війни аби не допустити повторення таких конфліктів і правила, що були прописані у статутах таких організацій виявились недієздатними у сучасному світі, коли одна з країн членів організації розв’язала повномасштабну війну у Європі.

«Фактично право вето – це тупик для багатьох організацій і всю цю безпекову архітектуру потрібно буде після перемоги України перезавантажувати. Адже виходить, що організації міжнародні які були створені щоб запобігати конфліктам, щоб не допускати війн», – зазначає Євгенія Кравчук.

Всупереч цьому країна-агресор може впливати і блокувати рішення міжнародних безпекових організацій. Проте абсолютна більшість інших країн чітко дають зрозуміти, що представникам російських делегацій не раді у міжнародних організаціях, а дням на одному із засідань Парламентської Асамблеї ОБСЄ представник Латвії послав російських представників «слідувати за російським кораблем».

Детальніше у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів