Поділитись:

У Луцьку експрокурора-колаборанта з Луганська засудили до 15 років за ґратами

Понеділок, 27 лютого 2023, 18:05
У Луцьку експрокурора-колаборанта з Луганська засудили до 15 років за ґратами

За матеріалами СБУ до 15 років ув’язнення засуджено експрокурора-колаборанта.

СБ України встановила, що 34-річний мешканець Луганська в умовах воєнного часу перейшов на бік ворога та почав співпрацювати з окупантами.

У травні 2022 року він добровільно погодився зайняти посаду заступника прокурора в незаконно створеному псевдо-правоохоронному органі – «прокуратурі Марківського району генпрокуратури ЛНР». Слідчі СБУ під час досудового розслідування зібрали достатню кількість доказів вини колаборанта та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду.

Луцький міськрайонний суд Волинської області визнав зловмисника винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років, без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з конфіскацією усього належного йому на праві приватної власності майна.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024