Поділитись:

В українських школах хочуть створити класи безпеки

Вівторок, 28 лютого 2023, 05:37
В українських школах хочуть створити класи безпеки

В українських школах можуть з'явитися класи безпеки, метою функціонування яких має стати формування у дітей культури безпечної поведінки.

Рекомендації зі створення та функціонування класів безпеки у закладах освіти затверджені Міністерством освіти і науки. Про це пише Освіта.ua.

За визначенням Міністерства освіти і науки, класи безпеки – це в першу чергу інтерактивні класи, технічне оснащення яких дозволяє забезпечити освітній процес та постійну активну взаємодію всіх його учасників.

Для облаштування класів безпеки рекомендується використовувати класні кімнати, у яких проведено сучасний ремонт та які не містять елементів радянської епохи, з можливістю розміщення в них одночасно до 30 осіб.

Для технічного оснащення класу безпеки в МОН рекомендують використовувати телевізори, відеопроєктори, екран для проєктора, акустичні системи, стенди, магнітні або маркерні дошки, вогнегасники тощо.

Також для облаштування класів безпеки рекомендується використовувати будь-які методичні та агітаційні матеріали.

Наповнення класів може змінюватись та постійно оновлюватись залежно від категорій здобувачів освіти, для яких проводяться заняття, їх вікових особливостей, осіб, які залучаються до проведення занять, тематики та фактичних можливостей закладу освіти.

Для отримання наочних матеріалів директорам шкіл рекомендовано звертатися до ДСНС, Національної поліції, закладів охорони здоров'я та інших органів виконавчої влади, а також Товариства Червоного Хреста України.

До проведення занять у класах безпеки рекомендовано залучати також медичних працівників, представників територіальної оборони та інших підрозділів Збройних Сил України.

Навчання в класах безпеки має здійснюватися відповідно до типових освітніх програм, зокрема при реалізації наскрізних змістових ліній: екологічна безпека, громадянська відповідальність, здоров'я і безпека та викладанні предметів соціальної і здоров'язбережувальної галузі, у тому числі «Захист України», «Здоров'я, безпека та добробут» та інших.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів