Поділитись:

Росія занепокоєна вибухами у «недосяжному» для ударів ЗСУ Маріуполі, – британська розвідка

Понеділок, 27 лютого 2023, 11:17
Росія занепокоєна вибухами у «недосяжному» для ударів ЗСУ Маріуполі, – британська розвідка

У рф викликали занепокоєння вибухи в Маріуполі, який москва вважала недосяжним для ударів з боку Збройних сил України.

Про це пише Міністерство оборони Великої Британії, передає Укрінформ.

Зазначається, що з 21 лютого проросійські представники «влади» повідомили про щонайменше 14 вибухів навколо тимчасово захопленого Маріуполя. Зокрема, місця вибухів включають склад боєприпасів в аеропорту, два паливні склади та сталеливарний завод, який росія використовує як військову базу.

Маріуполь розташований щонайменше за 80 км від лінії фронту, зауважують у британському відомстві.

«Росія, ймовірно, буде стурбована тим, що незрозумілі вибухи відбуваються в зоні, яку вона, ймовірно, раніше оцінювала як таку, що за межами звичайних ударних можливостей України», – йдеться у зведенні.

У британському Міноборони зауважують, що Маріуполь, хоч і зазнав великих руйнувань на початку повномасштабної війни, є важливим для рф, оскільки це найбільше місто, захоплене росією у 2022 році, яке вона все ще контролює, і розташоване на ключовому логістичному шляху.

Раніше керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк заявляла, що вибухи на території тимчасово захопленого Маріуполя засвідчують, що віддалені ворожі цілі вже не є недосяжними для Сил оборони.

Нагадаємо: у захопленому росіянами Маріуполі пізно ввечері 21 лютого пролунала серія вибухів. Було підтверджено два влучання в склад боєкомплектів в аеропорту та на території меткомбінату ім. Ілліча в місце базування загарбників. 22 лютого в Маріуполі підтверджено ліквідацію двох складів пального на базах загарбників. Зранку 23 лютого у місті зафіксували три вибухи – влучання по ворогу були на території меткомбінату ім. Ілліча та в районі аеропорту. Крім того, вдень знову зафіксували вибух – цього разу в центрі міста. У районі Новоселівці 25 лютого підтвердили нічні влучання у склад боєкомплектів військових рф та ворожу військову техніку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів