НАБУ перевірить кандидатів на посади суддів Верховного Суду України

Понеділок, 23 січня 2017, 12:32

Національне антикорупційне бюро України розпочало аналітичну перевірку відомостей про кандидатів на посади суддів Верховного Суду України.

Перші висновки вже надані Громадській раді доброчесності, – повідомляється на офіційному сайті НАБУ.

Інформаційно-аналітична робота з боку НАБУ зводиться до оцінки корупційних ризиків. Обмін інформацією відбувається виключно в рамках законодавства й покликаний допомогти Вищій кваліфікаційній комісії суддів забезпечити Верховний Суд фахівцями без корупційного минулого.

Нагадуємо: 30 вересня 2016 р. з набуттям чинності змін до Конституції України в частині правосуддя та Закону "Про судоустрій і статус суддів" у нашій державі стартувала судова реформа. Відповідно до цих змін, Верховний Суд став вищим судом в Україні, а його склад має бути сформовано із суддів, обраних виключно за результатами відкритого конкурсу.

Конкурс на зайняття 120 вакантних посад у касаційних судах Верховного Суду України (по 30 посад в адміністративному, господарському, кримінальному, цивільному) Вища кваліфікаційна комісія суддів оголосила 7 листопада 2016 р. До участі у конкурсі допущені 653 кандидати.

Читайте також: У ПЕРЕЛІКУ КАНДИДАТІВ У СУДДІ ВЕРХОВНОГО СУДУ УКРАЇНИ – 15 ВОЛИНЯН