Поділитись:

Волинянка погрожує самогубством: не може поділити з братом батьківську хату (відео)

П'ятниця, 24 лютого 2023, 22:18
Волинянка погрожує самогубством: не може поділити з братом батьківську хату (відео)

Волинянка судиться з братом за батьківський будинок у Підгайцях, який вони отримали у спадок. Рідний брат виганяє її з власної частки будинку. Дійшло навіть до бійки.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Конкурент TV» звернулася Світлана.

Мешканка села Підгайці Світлана Марчук – у відчаї. Вона має давній конфлікт зі своїм рідним братом Володимиром. Усе через будинок, який перейшов їм у спадок від їхньої матері.

Жінка показує: ось ця частина будинку – у спільній власності, а брат її туди не впускає.

«Коли мати була, то її треба було глядіти. В їхніх руках все було, вже все було на них переписане. Вони мене сюди не допускали... Вони її привезли, поклали в кімнаті на ліжко, поклали на блюдечко шматок сала, цибулину, хліба і гроші забрали, які вона нам збирала, і чекали, поки вона, видно, вмре», – розповідає жінка.

Зі слів Світлани, брат навіть не доглядав матір, натомість вона допомагала їй.

Після смерті матері брат і сестра ніяк не можуть розділити будинок. Зрештою справа дійшла до бійки, після чого жінка подала до суду, аби забрати належну їй частину. Але щось пішло не так.

Волинянка звинувачує у програші справи експерта, який мав оцінити будинок, та свою адвокатку, яка, зі слів жінки, зовсім не відстоювала її інтереси, адже виявилася знайомою брата. Тож суд відмовив у поділі будинку. Крім того, поклав всі фінансові витрати на позивачку. 

Тепер жінка бідкається, що не знає, де їй взяти кошти, адже 10 тисяч гривень для неї – це надто велика сума, і грошей таких у неї просто немає. Каже: готова навіть вчинити самогубство – кинутись під потяг.

Нині жінка тимчасово має доступ до будинку, поки її брат Володимир за кордоном.

Чоловік же розповів журналістам, що сестру не виганяв. А конфлікт із нею триває уже давно.

«Я її не вигнав. Просто батьки мої покійні, царство їм небесне, вони мені подарували 1/3. Потім брат проживав, запустив ту частину, пів будинка, в якому він жив. Там, значить, після смерті мами перейшло по спадку сестрі 1/3. Брат помер, сестра прибігла сказала, що вона не має грошей, щоб поховати брата, і я нашкрябував ту копійку, щоби поховати брата... Вона каже: я можу відмовитися від братової частки. Відмовилася від братової частини, я оформив все як треба. І як я з нею говорив, вона ніби була адекватна. Я домовився, там та частина хати була запущена – грибок пустився по хаті. Позривали син із жінкою підлогу, щоб далі грибок не пускався. Коли я з нею обговорював цю тему, кажу, що тобі дам, як зароблю, 2-3 тисячі за ту 1/3 частину хати. Вона: «Добренько». Всьо. Але діти її підбили на те, щоб я за ту 1/3 частину хати сплатив 7 тисяч євро», – пояснив ситуацію чоловік.

Володимир каже, що такі кошти він відмовився оплачувати. Адже сам працює важко – далекобійником. Практично все життя проводить у кабіні вантажівки. Каже: сестра хоче продати будинок, а він – відремонтувати та зберегти.

Коли чоловік поїхав у відрядження, йому зателефонувала дружина і повідомила, що сестра подала позов до суду. Тож Володимир звернувся до адвоката, який і вів його справу.

Тим часом сестра ніяк не заспокоювалася, навіть, зі слів Володимира, била вікна арматурою.

«Все це є зафіксовано, дружина моя викликала поліцію. Коли справа знаходиться в суді, те майно ще не розподілене. Де, що, як. Там просто перепланування тієї частини ніяк не можна розділити, розумієте? Вона там бігала, матюкала, жінку обзивала по всякому. Я їй не даю жити, виходить. А я не знаю хто кому і що не дає», – додає чоловік.

Тепер же, говорить Володимир, коли сестра програла суд, то каже, що вона хоче тут проживати.

Сестра і брат продовжують конфлікт між собою. Він ще більше загострився, бо ж тепер навіть вийшов у публічну площину і відбувся суд. Волинянка каже, що хоче, аби брат почув її і таки віддав частину будинку. Чоловік же всі звинувачення відкидає і розповідає свою версію подій. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
22 квітня 2024
18:59
12:30
21 квітня 2024
09:14
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
23:07