Поділитись:

В Україні можуть скасувати "закон Савченко"

Понеділок, 23 січня 2017, 08:20
В Україні можуть скасувати «закон Савченко»

У лютому депутати Верховної Ради можуть скасувати скандальний "закон Савченко".

Про це заявив депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко, – повідомляє ТСН.

"Закон Савченко", який, я дуже сподіваюся, зараз мене бачать колеги-депутати, ми в лютому місяці нарешті скасуємо", – сказав він.

Геращенко зазначив, що на його думку, цей закон призвів до того, що із в'язниць вийшли одіозні корупціонери та шахраї.

"До чого призвів цей закон? Ми почали зараховувати тим, хто сидить у СІЗО, це, як правило, за тяжкі злочини: вбивства, пограбування – рік за півроку. Підсумок: вийшли одіозні корупціонери, одіозні шахраї...", – сказав Геращенко.

Нагадаємо: закон авторства Надії Савченко "Про внесення змін до Кримінального кодексу щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення в строк покарання" Верховна Рада прийняла 26 листопада 2015-го, чинності він набув 24 грудня торік. У цей час Савченко перебувала в російському полоні. Документ передбачає зарахування одного дня попереднього ув'язнення (перебування в СІЗО) за два дні позбавлення волі.

Правоохоронні органи неоднозначно відгукуються про цей закон. Зокрема, Мін'юст очікує від Генеральної прокуратури України змін до "закону Савченко". У ГПУ також закликали народних депутатів внести зміни в цей законодавчий акт.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков озвучив неймовірну кількість звільнених за "законом Савченко" та вимагає змін.

Водночас останнім часом у ЗМІ з'являються повідомлення про злочини, винуватцями яких є якраз звільнені за "законом Савченко".

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
06 квітня 2024
12 лютого 2024
27 листопада 2023
17 листопада 2023
08 листопада 2023
07 листопада 2023
03 листопада 2023
20 червня 2023