Поділитись:

У Луцьку під відділом Пенсійного фонду – черги: у чому причина (відео)

Понеділок, 20 лютого 2023, 13:05
У Луцьку під відділом Пенсійного фонду – черги: у чому причина (відео)

До Луцького відділу обслуговування громадян пенсійного фонду щодня вишиковується немала черга. Потреби у людей типові: оформити пенсію, отримати довідку. Але усім по кілька годин доводиться стояти на вулиці під дощем і снігом. У чому причина?

Про це йдеться в сюжеті 12 Каналу.

Відвідувачам доводиться по кілька годин очікувати, перш ніж їх приймуть спеціалісти. Стояти доводиться в тому числі й на вулиці, перед дверима відділу. І це при тому, що діє система електронної черги, яка покликана створити максимально комфортні умови відвідувачам. 

Виявляється, така довжелезна черга до працівниці, яка видає відвідувачам талони з номером відповідного місця в електронній черзі. Але тільки видачею папірців справа не обходиться. Кожного тут ще й консультують: вислуховують проблему, перевіряють інформацію у базі даних тощо. Так і виходить: поки займаються одним, решта мусить стовбичити на вулиці навіть у морози.

Коли перша «смуга перешкод» подолана, доводиться чекати вже у приміщенні з талоном в руках, позираючи в екран, де має висвітитись ваш номер столу.

Керівниця Оксана Ткачук розповідає: така ситуація в них вже другий місяць. Річ у тім, що уряд з першого січня передав Пенсійному фонду України функції з нарахування та виплати житлових субсидій і пільг. Зокрема, через це і формуються великі черги.

«Люди частіше почали приходити через збільшення наших послуг. На кожну послугу чітко визначено час, за який ми повинні розв'язати питання клієнта. Але ми чисто фізично не встигаємо усім допомогти», – ділиться пані Оксана.

Окрім цього, роботи стало більше через війну, адже нині Пенсійний фонд обслуговує і переселенців. Керівниця наголошує: талони з номером черги видає тільки одна працівниця. Кожна послуга потребує певного часу, а спеціалістів бракує. Усе це сповільнює роботу.

«Кожна послуга займає годину. Навіть призначення пенсії займає стільки часу, тому що спеціалісту потрібно вивчити документи, їх просканувати, оскільки ми працюємо виключно електронно. Далі ми формуємо електронну справу і даємо її в роботу», – розповідає пані Оксана.

У фонді переконують: у морози, аби люди не мерзли, запрошують їх всередину, але просять дотримуватись черги. 

Щоб не стояти даремно, людям радять записуватись на прийом через інтернет або звертатись зі своїми питаннями на гарячу лінію. Але й тут проблема: не всім літнім людям під силу опанувати новітні технології, та й на гарячу лінію інколи неможливо додзвонитися. Пенсіонери скаржаться, що там постійно зайнято. От і доводиться відстоювати живу чергу. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
04 січня 2024
23 листопада 2023
13:40
19 вересня 2023
21 липня 2023
20:54
18 липня 2023
15 липня 2023
15:10
24 грудня 2022
22 грудня 2022
15 грудня 2022
02 грудня 2022