Поділитись:

Вчителі отримають підвищення зарплат лише після війни

Понеділок, 20 лютого 2023, 05:34

Підвищення заробітної плати вчителів має стати одним з головних завдань в освітній сфері після завершення війни.

Про це сказав голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, – пише Освіта.ua.

За його словами, наразі підвищення рівня заробітних плат для вчителів є ускладненим через те, що всі доходи бюджету спрямовуються на ЗСУ, а соціальні виплати фінансують міжнародні донори, допомога яких вже вимірюється десятками мільярдів доларів.

«Що стосується зарплат педагогів. Найбільше я хочу, щоб у них піднялася зарплата, і найбільше цього хоче і президент. Підняття зарплат педагогам було заплановано в перший рік COVID-19. Але в той момент зрозуміли, що потрібно втримати в країні медичних працівників, щоб вони не поїхали за кордон, бо їм одразу пропонували у Східній Європі дуже привабливі заробітні плати. Тому була необхідність медикам терміново підняти зарплати і домовитися, що наступного року щонайменше до такого самого рівня піднімаємо зарплати педагогам. Та, на жаль, сталася повномасштабна війна, яка знищила всі плани. Але це буде перше, що буде зроблено після війни – підвищення зарплати педагогам», – наголосив Бабак.

Голова комітету також зауважив, що до завершення війни здійснити підвищення заробітних плат українських вчителів буде неможливо.

«Нам наші партнери скажуть: «За всієї поваги, ми намагаємося вам допомагати, суми вимірюються десятками мільярдів доларів, а ви хочете нам ще докинути мільярд?» Ну, або ж брати борг. Це найпростіший популістський вихід: підняти зараз зарплати, взяти в борг гроші, щоб наші діти потім їх віддавали. Ми не можемо собі цього дозволити і не хочемо цього робити», – підкреслив голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів