Поділитись:

«Краса сонячними очима»: у Луцьку відкрили фотовиставку дітей з синдромом Дауна (відео)

Неділя, 19 лютого 2023, 12:09
«Краса сонячними очима»: у Луцьку відкрили фотовиставку дітей з синдромом Дауна (відео)

У Луцькій галереї мистецтв презентували фотовиставку «Краса сонячними очима». На світлинах зображені діти з синдромом Дауна та відомі волиняни.

Про це розповіла заступниця голови ГО «Батьків дітей із синдромом Дауна» Катерина Свіщева, – повідомляє Суспільне.

23-річний автор виставки, професійний фотограф і представник громадської організації Андрій Мельник розповів, що готувався до презентації упродовж трьох місяців. Усього експонував 48 робіт. Каже, що фотографує багато, вдома має колекцію фотографій.

Автор фотовиставки Андрій МельникАвтор фотовиставки Андрій Мельник
 

Знімання відбувалися на різних локаціях: це і Луцький замок, костел Петра і Павла, підземелля. Для ідентичності відтворення епохи Середньовіччя дітям пошили відповідні тематичні костюми, – говорить Катерина Свіщева.

«Наші сонячні дітки були в захваті від такої ідеї. Ми пишались, що вони три дні приходили на примірку, приходили фотографуватися. Дуже довго до цього всього готувалися», – розповіла співорганізаторка фотовиставки.

Заступниця голови ГО «Батьків дітей із синдромом Дауна» Катерина СвіщеваЗаступниця голови ГО «Батьків дітей із синдромом Дауна» Катерина Свіщева
 

Хореограф Тетяна Салімуха не перший рік займається танцями із дітьми, у тому числі із синдромом Дауна. Цього разу, розповідає, особисто зголосилася на пропозицію стати героїнею фотовиставки.

Фотовиставка «Країна сонячними очима» діятиме упродовж місяця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів