На митниці в Устилузі - знову мітинг (фото)

П'ятниця, 20 січня 2017, 17:42

Перед в'їздом на митно-пропускний пункт "Устилуг" 20-го січня зібралися люди, які перекрили в'їзд на митницю. Мітингарі оголосили незадоволення тим, як активісти контролюють сервісну зону до МПП.

Про це повідомляє Буг.

Основні скарги протестувальників стосуються збільшення часу в очікуванні черги, а також непорозуміння із проходженням списків. Протестувальники вимагають, щоб на сервісну зону повернулись прикордонники або ж поліцейські.

На противагу мітингувальникам прийшли люди, які заперечують їхні звинувачення та переконують, що активісти працють прозоро. Тривалий час очікування в черзі пояснюють тим, що збільшився потік автомобілів. Щодо мітингу висловлюють думку, що він є проплаченим.

Ситуація досить критична, іноді із шарпаниною та словесною перепалкою між сторонами конфлікту.

Міський голова Устилуга Віктор Поліщук приходив на митницю, але йому не вдалося залагодити конфлікт.

"26-го січня буде позачергова сесія, і ми приймемо рішення набрати 5-ть муніципалів в загальний відділ. Ми їх одягнемо, відповідно оформимо А поки ми діємо відповідно до розпорядження, і активісти стежать за чергою. Ці люди (протестувальники, – ред.) були у мене тиждень тому в кабінеті, оті, що з Нововолинська, Іваничівщини, бо я спитав, звідки вони. Ніяких письмових звернень не було, лише поставили мене до відома, що вони сьогодні будуть перекривати кордон. Я, згідно зі своїми обов'язками, у письмовій формі повідомив голові адміністрації, голові ради, начальнику Нацполіції. У мене сьогодні були працівники СБУ, вони також попереджені, і це питання ми обговорили. Я був там з тими, хто перекриває, я надав всю інформацію і показав всі наші звернення. Від Нацполіції ми отримали відписку, що в 17-му році вони розглянуть і, можливо, збільшать штат, але наразі це не вирішує питання. Я разом з активістами не наділений такими повноваженнями, щоб контролювати чергу – це має бути силова структура. Однозначно! Якщо прикордонники відмовляються, то тоді там має бути поліція, а не люди, громадкість", – розповів мер Устилуга Віктор Поліщук.

Нагадаємо: в Устилузі це вже третій конфлікт викликаний тим, хто повинен контролювати сервісну зону. Перший раз – прикордонники зняли всій пост перед в'їздом у митницю. В результаті цього в Устилузі стався автомобільний колапс, місто було заблоковане автівками, які прямували на митницю. Другий конфлік виник вночі 4-го грудня, коли на пункт активістів приїхали невідомі дебошири. Після цього міська влада встановила камеру відеонагляду за сервісною зоною.