Поділитись:

Оборона Бахмута сприятиме підготовці України до контрнаступу, – ISW

Середа, 15 лютого 2023, 09:05
Оборона Бахмута сприятиме підготовці України до контрнаступу, – ISW

Захід стурбований небажанням України відмовлятися від продовження оборони Бахмута. Натомість аналітики Інституту вивчення війни вважають таке рішення Києва правильним.

Про це пише Українська правда. 

В інституті наголосили, що Захід продовжує висловлювати занепокоєння щодо рішучості України утримувати Бахмут. Зокрема, газета Washington Post повідомила, що американські фахівці з оборонного планування вважають, що українські сили не здатні одночасно захищати Бахмут і розпочати весняний контрнаступ, а тому закликали Україну надати пріоритет весняному контрнаступу, а не захисту Бахмута.

Втім, ISW продовжує вважати, що рішення України захищати Бахмут є стратегічно обґрунтованим.

«Оборона Бахмута змусила Кремль витратити значну частину ПВК "Вагнер" та задіяти значні ресурси повітряно-десантних сил для підтримки виснажливого наступу. Українська оборона Бахмута послабила значні російські сили та, ймовірно, створить сприятливі умови для майбутнього українського контрнаступу.

Якби російські війська взяли Бахмут без значного опору з боку України, вони могли б розраховувати на розширення операцій таким чином, щоб змусити Україну будувати поспішні оборонні позиції на менш сприятливій місцевості. Таким чином, оборона Бахмута і створення Україною умов для контрнаступу є взаємодоповнюючими, а не взаємовиключними заходами, враховуючи, що російські війська продовжили б свій наступ за межами Бахмута, якби Україна здала місто раніше», – йдеться у повідомленні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів