Поділитись:

В Україні продовжать реформу шкільного харчування

Середа, 15 лютого 2023, 06:33
В Україні продовжать реформу шкільного харчування

В Україні планують продовжити реформу шкільного харчування попри війну.

Про це повідомила перша леді Олена Зеленська, коментуючи участь у стратегічній сесії з підготовки стратегії реформи шкільного харчування.

За її словами, від харчування залежить не тільки якість навчання, а й психологічний стан всіх його учасників.

«Отже, реформа шкільного харчування знову на часі. Може, навіть більше, ніж рік тому. Бо тепер йдеться не лише про меню та поживність. Йдеться про піклування, про турботу. Це саме те, що дає силу всім нам триматися під час нашого протистояння загарбнику», – наголосила перша леді.

Також вона нагадала, що реформа шкільного харчування була розпочата незадовго до початку вторгнення.

«Саме напередодні вторгнення ми запустили реформу шкільного харчування, щоб годувати корисно і якісно водночас. Ми не тільки змінили нормативну базу, розпочали оновлювати шкільні харчоблоки, навчати кухарів – ми прагнули сформувати культуру здорового харчування, через школу принести знання про правильну їжу не тільки дітям, а й їхнім сім’ям. Це мало вплинути не лише на учнів – на всю країну. Якби не російський напад, певно, сьогодні ми б говорили вже про досягнення, ріст і зміни», – наголосила Зеленська.

Загалом під час стратегічної сесії були представлені чотири напрямки подальшої роботи.

Перш за все це організація якісного харчування: закупівлі та фінансування, а також відновлення та модернізація харчоблоків, впровадження та дотримання системи НАССР.

Окрім того, увага буде приділятись розвитку кадрового потенціалу, формуванню культури здорового харчування й запровадженню нових норм та меню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів