Волинянину, який вкрав піску на понад 800 тисяч, повідомили про підозру

Вівторок, 14 лютого 2023, 16:52

Фото ілюстративне

На Волині оголосили про підозру підприємцю, який незаконно видобував понад 1100 тонн піску та реалізував його іншим особам.

Про це у вівторок, 14 лютого, повідомила пресслужба обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва прокурорів Волинської обласної прокуратури підприємцю повідомлено про підозру у незаконному видобуванні за попередньою змовою групою осіб корисних копалин місцевого значення у великому розмірі (ч. 3 ст. 240 КК України)», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, упродовж 2022 року суб'єкт господарювання без дозволу на користування земельними ділянками для цілей, пов’язаних із використанням надр, а також без належним чином оформленої ліцензії на видобуток корисних копалин місцевого значення здійснив незаконний видобуток понад 1 165 тонн піску поблизу одного з сіл Володимирського
району.

Повідомляють, що він реалізував цей пісок фізичним особам і підприємцям. Чоловік спричинив збитків державі на суму майже 875 тисяч гривень.

Триває досудове розслідування, яке провадить слідче управління ГУ НП у Волинській області.

Наголосили, що також встановлюють осіб спільників підозрюваного.

Згідно із санкцією ч. 3 ст. 240 КК України, незаконне видобування за попередньою змовою групою осіб корисних копалин місцевого значення у великому розмірі карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: