Поділитись:

Як на Волині борються з "комунальними" боржниками

П'ятниця, 20 січня 2017, 12:30
Як на Волині борються з «комунальними» боржниками

Питання стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги на Волині перебуває на постійному контролі виконавчої служби.

Про це розповів заступника начальника головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби Сергій Харченкопід час чергового засідання антикризового енергетичного штабу, – повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

Серед заходів, що проводить виконавча служба щодо стягнення заборгованості, – моніторинг майна, що належить боржнику, арешти рухомого та нерухомого майна, активна співпраця зі стяговичами, спільні виїзди для перевірки майнового стану боржника, подання до суду щодо обмеження виїзду боржників за кордон тощо.

"У 2016 році на примусовому виконанні в органах виконавчої служби України перебувало 12 тисяч 857 виконавчих документів на загальну суму 37 мільйонів 154 тисячі гривень, із яких 7 тисяч 210 виконавчих документів на суму 19 мільйонів 89 тисяч надійшло протягом 2016 року. На кінець 2016 року завершено 7 тисяч 257 виконавчих документів на загальну суму 18 мільйонів 490 тисяч. Зокрема фактично завершено 2 тисячі 226 виконавчих проваджень на загальну суму 5 мільйонів 416 тисяч гривень", – повідомив Сергій Харченко.

Голова Волинської ОДА зазначив, що потрібен детальний аналіз ситуація, яка виникла з боржниками.

"Якщо люди не можуть сплатити рахунки за житлово-комунальні послуги, то вони оформляють субсидію. Тому тепер, мені здається, потрібно підчистити цей список боржників і виділити певні категорії: ті, хто не оформив субсидію і має відповідні статки, але платити не хоче, а також ті, хто оформив субсидію, справно платить, а заборгованість є за попередні роки. Тому нам необхідно знайти шляхи погашення цієї заборгованості через розстрочку на відповідні періоди" – зауважив Володимир Гунчик.

Окрім того, директор ТОВ "Волиньгаз Збут" Микола Тищук та заступник голови правління ПАТ "Волиньгаз" Андрій Карпомиз розповіли про стан розрахунків за спожитий природний газ населення, організацій та підприємств області, а комерційний директор ПАТ "Волиньобленерго" Дмитро Іванов – щодо розрахунків за спожиту електроенергію у 2016 році. В цілому динаміка позитивна: за газ повністю розрахувалися ПТМ "Ковельтепло", КП "Нововолинськтеплокомуненерго", чекають проведення всіх платежів по КП "Луцьктепло", заборгованість залишилася лише у ПТМ "Володимир-Волинськтеплокомуненерго".

Що ж стосується розрахунків за спожиту електричну енергію, то КП "Луцьктепло" боргує майже 8 млн грн, що є критичним показником.

Надрукувати
мітки:
коментарів