Поділитись:

Лишився звання та сів на шість років з конфіскацією: у Луцьку судили прикордонника за збут наркотиків

Середа, 15 лютого 2023, 15:15
Лишився звання та сів на шість років з конфіскацією: у Луцьку судили прикордонника за збут наркотиків

фото ілюстративне

У Луцьку судили військовослужбовця прикордонного загону, який зберігав наркотики вдома і на роботі та продавав їх за попередніми домовленостями.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду.

Відомо, що чоловік мав військове звання «майстер-сержант», раніше не судимий, одружений та має двох дітей. Йому інкримінували незаконний збут особливо небезпечних психотропних речовин, у великих розмірах, тобто вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України.

Військовослужбовець 18 листопада 2021 близько 16:53 год, перебуваючи у своєму автомобілі «CITROEN BERLINGO» на узбіччі дороги по вул.Потебні в Луцьку, продав психотропну речовину «PVP» за 600 гривень за попередньою домовленістю. У вироку йдеться, що речовина містилась у двох прозорих полімерних пакетах, масою відповідно 0,635 грама та 0,316 грама, що становить великі розміри.

За кілька днів, вже 23 листопада 2021 року, близько 12:15,перебуваючи на тій же вулиці і своєму авто продав чоловіку ще один пакет, масою 0,208 грам, що становить великі розміри, за що отримав від останнього раніше обумовлені 600 гривень.

Крім цього, 17 лютого 2022 року під час обшуку в адмінбудівлі прикордонного загону Державної прикордонної служби України, за місцем проходження служби чоловіка, виявили та вилучили полімерний пакет, у якому містилась особливо небезпечна психотропна речовина «PVP», обіг якої заборонено, масою 0,2946 грам.

Встановили, що військовий придбав та зберігав ті наркотики для власного вживання, без мети збуту. За це йому інкримінували незаконне придбання та зберігання особливо небезпечних психотропних речовин без мети збуту, у великих розмірах, тобто вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.309 КК України.

У суді прикордонник вину у вчиненні інкримінованих йому злочинів визнав частково, а саме винуватість за ч.2 ст.309 КК України визнав повністю, за ч.2 ст.307 КК України не визнав

Під час допиту розказав, що на той момент він був наркозалежним. В жовтні 2021 року до нього зателефонував чоловік, та запитав, чи зможе той відремонтувати електроінструмент. Він приніс інструмент, який відремонтував за 50 гривень. Під час розмови з іншим чоловіком, той запитав «що вживаєш?» та запропонував разом вжити (психотропи), дістав скляну трубку і вони удвох курили.

Винуватість в інкримінованих прикордоннику злочинах доводиться зібраними доказами.

Військовослужбовець вперше притягується до кримінальної відповідальності, має постійне місце проживання та міцні соціальні зв`язки, позитивно характеризується за місцем служби, є учасником бойових дій, нагороджений відзнаками та медалями, одружений, на його утриманні двоє неповнолітніх дітей, на обліку в лікаря психіатра не перебуває, пройшов курс лікування в КП «Волинський медичний центр терапії залежностей».

Суд ухвалив визнати чоловіка винуватим  у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.307, ч.2 ст.309 Кримінального кодексу України, та призначити йому покарання:

  •  за ч.2 ст.307 КК України у виді позбавлення волі на строк 6 (шість) років з конфіскацією всього майна.
  •  за ч.2 ст.309 КК України у виді позбавлення волі на строк 1 (один) рік.

На підставі ч.1 ст.70 КК України, за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, суд визначив остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 6 (шість) років з конфіскацією всього майна, яке є власністю чоловіка. На підставі ст.54 КК України суд позбавив прикордонника спеціального звання «майстер-сержант».

Також стягнули в користь держави витрати за проведення експертиз в загальній сумі 15 171 (п`ятнадцять тисяч сто сімдесят одну) гривню 14 копійок. На підставі ч.3 ст.194 КПК України, зобов`язати військовослужбовця прибувати за кожною вимогою до суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024