Поділитись:

Звільненому з посади заступнику міністра повідомили про підозру

Понеділок, 13 лютого 2023, 10:30
Звільненому з посади заступнику міністра повідомили про підозру

За матеріалами Служби безпеки України звільненому минулого тижня першому заступнику міністра охорони здоров’я Олександру Коміраді повідомили про підозру.

Про це у понеділок, 13 лютого, повідомила у фейсбуці пресслужба СБУ.

Експосадовцю повідомили про підозру за ст. 321-2 Кримінального кодексу України (порушення встановленого порядку доклінічного вивчення, клінічних випробувань і державної реєстрації лікарських засобів). Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Як свідчать матеріали розслідування, колишній посадовець сприяв незаконній реєстрації іноземних лікарських засобів недоведеної якості. Встановлено, що він ухвалив неправомірне рішення щодо державної реєстрації за спрощеною процедурою зарубіжного препарату, який фактично є біологічно активною добавкою і потребує додаткових досліджень. Таким чином цей БАД не міг бути зареєстрований як лікарський засіб, тим більше у «прискореному» режимі.

Наразі триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочину та кола причетних до нього осіб.

Заходи з викриття правопорушення проводили співробітники СБУ за процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури м. Києва.

Олександр Комірада працював у Міністерстві охорони здоров'я з 2018 року, спочатку – на посаді генерального директора фармацевтичного департаменту, згодом був призначений заступником міністра з питань європейської інтеграції та першим заступником міністра. Був звільнений з посади першого заступника міністра охорони здоров'я 8 лютого 2023 року.

Звільненому з посади заступнику міністра повідомили про підозру 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
17 квітня 2024
04 квітня 2024
22 лютого 2024
11 лютого 2024
11:01
06 лютого 2024
06 січня 2024
29 грудня 2023