Поділитись:

Покупки за чужий рахунок: судили лучанина, який розплатився в магазині знайденою карткою

Неділя, 12 лютого 2023, 17:11
Покупки за чужий рахунок: судили лучанина, який розплатився в магазині знайденою карткою

У Луцьку судили чоловіка, який знайшов чужу банківську карту та розрахувався нею в магазині.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду.

Відомо, що чоловік 16 серпня 2022 року близько 09:00 поблизу магазину «Тростянецькі Ковбаси», що по вулиці Станіславського, 50, знайшов на дорозі банківську картку  з функцією «Pay Pass». Він забрав її собі та пішов до магазину «АВС» на тій же вулиці.

Чоловік кілька разів розрахувався через термінал самообслуговування на суму 476,50 грн.

Лучанин в суді свою провину визнав повністю, розкаявся та просив суворо не карати. Завдані збитки відшкодував.

Чоловік вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ст.357 ч.1 КК України, крім того, він же, своїми умисними протиправними діями, які виразились у таємному викраденні чужого майна (крадіжка), вчиненими в умовах воєнного стану, вчинив злочин, передбачений ст.185 ч.4 КК України.

При визначенні виду та розміру покарання, суд врахував те, що лучанин раніше не судимий, вперше притягується до кримінальної відповідальності, свою вину визнав повністю, щиро розкаявся у вчиненому, має постійне місце проживання, відшкодував завдані збитки, потерпіла в своїй заяві просила суд суворо не карати обвинуваченого.

Суд ухвалив визнати чоловіка винним  у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст.357 ч.1 та 185 ч.4 КК України та призначити покарання:

  • за ст.357 ч.1 КК України у виді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п`ятдесят) гривень;
  • за ст.185 ч.4 КК України у виді позбавлення волі строком на 5 років;

На підставі ст.70 ч.1 КК України за сукупністю кримінальних правопорушень, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, призначили покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років.

На підставі ст.ст.75,76 КК України звільнили від відбуття призначеного йому покарання, якщо він протягом іспитового строку тривалістю 1 рік 6 місяців, не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов`язки:

  • періодично з`являтиметься для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;
  • повідомлятиме уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів