Поділитись:

На луцькому ринку торгували пеленгасом без документів

Неділя, 12 лютого 2023, 11:38

фото ілюстративне

У перший тиждень лютого волиняни 12 разів порушували правила рибальства. 

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

З 1 до 7 лютого державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля викрили 12 порушень природоохоронного законодавства. Серед них – 7 порушень за ч. 3 ст. 85 КУпАП (риболовля з перевищенням дозволених знарядь, знаходження поблизу водойми з сухою сіткою), 1 – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (вилов риби з застосуванням заборонених знарядь лову) та 1 – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут риби).

Крім того, оформлено 3 акти безгосподарського майна, згідно з якими вилучено 14 од. заборонених знарядь лову (серед яких 590 метрів сіток).

Так, на Центральному ринку у Луцьк викрили громадянина, який незаконно продавав пеленгаса. Продавець не зміг надати документи, що підтверджують законність придбання та походження риби. На особу склали адміністративний протокол за ст. 88-1 ч. 1 КУпАП.

На старому руслі річки Стир поблизу с. Комарово викрили три порушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Громадяни знаходилися поблизу водного об'єкта із забороненими знаряддями лову.

На річці Західний Буг поблизу с. Литовеж Володимирського району чоловік рибалив на зимувальній ямі. На особу склали постанову за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

На водному об’єкті в мікрорайоні Шахтарськ у Нововолинську виявили безгосподарське майно. З водойми вилучили 4 од. сітних знарядь лову. 

На озері Оріхівське Ковельського району місцевий житель ловив рибу забороненим знаряддям лову. Також з водойми вилучили 7 заборонених знарядь лову загальною довжиною 320 метрів.

На озері Луки Ковельського району двоє громадян порушували Правила рибальства. На громадян складено адмінпротоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції. Також з чоловіками проведено масово-роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за порушення рибальства у зимовий період.

Волинський рибоохоронний патруль нагадує, що, відповідно до нових Правил, риболовля у зимовий період дозволяється за межами зимувальних ям зимовими вудками та жерлицями всіх видів з криги та, у разі відсутності льодового покриву, нахлистовими, донними, поплавковими вудками та спінінгами всіх видів з використанням штучної або природної принади, загальна кількість гачків на яких не повинна перевищувати 7 одиниць на одного рибалку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 
Надрукувати
мітки:
коментарів