Поділитись:

На Волині священник «МП» забрав з парафіяльного будинку унітаз і здер ламінат

Субота, 11 лютого 2023, 09:30
На Волині священник «МП» забрав з парафіяльного будинку унітаз і здер ламінат

Священник УПЦ «МП», звільняючи парафіяльний будинок у селі Біличі Литовезької громади, забрав зі собою туалет, котел, світильники та навіть здер ламінат.

Подробиці переходу Свято-Михайлівського храму в користування релігійної громади Православної церкви України розповіли БУГу місцеві жителі.

Як зазначив священник Свято-Михайлівського храму Василь Міськевич, якого призначили після переходу до ПЦУ, місцевому представнику УПЦ  Павлу Мельнику сказали звільнити будинок, оскільки він належить парафіяльній громаді.

Було обумовлено термін, що у квітні 2022 року священник ПЦУ протягом трьох днів має звільнити парафіяльний дім, що розташований біля храму. Павло Мельник таки стримав обіцянку та виселився у вказаний термін, проте не віддав громаді ключі до будинку, посилаючись на те, що нібито їх загубив.

Релігійна громада Православної церкви України в присутності правоохоронців була змушена зламувати двері. Коли ж священнику ПЦУ вдалось потрапити до парафіяльного будинку, усі були здивовані вчинком попередника. У приміщенні був відсутній котел, світильники, унітаз та навіть зірваний ламінат. Колишній священник Павло Мельник з будинку виніс все майно, зокрема й те, яке належало релігійній громаді.

Парафіяльні збори, на яких місцеві жителі проголосували за перехід до ПЦУ, відбулися ще 27 лютого 2019 року. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів