Поділитись:

Amazon отримала дозвіл на запуск понад трьох тисяч супутників для роздачі інтернету

Субота, 11 лютого 2023, 01:17
Amazon отримала дозвіл на запуск понад трьох тисяч супутників для роздачі інтернету

фото ілюстративне

У середу, 8 лютого, американська Федеральна комісія з питань зв’язку (FCC) схвалила план компанії Amazon, що передбачає запуск та експлуатацію 3 236 супутників широкосмугового доступу. Однак компанія має вжити всіх необхідних заходів для уникнення можливих зіткнень на низькій навколоземній орбіті (LEO).

Про це інформує Mediasat.

У 2020 році компанія Amazon отримала від Федеральної комісії з питань зв’язку попередній дозвіл на створення супутникового сузір’я Project Kuiper з можливістю роботи у Ka-діапазоні за умови одержання від регуляторних органів схвалення для оновленого плану боротьби з орбітальним сміттям.

Подібно до Starlink від компанії SpaceX, мережа Project Kuiper від Amazon створюється для надання за допомогою низькоорбітальних супутників доступу до широкосмугового інтернету мільйонам людей, які наразі перебувають в регіонах, де відсутнє стабільне інтернет-покриття.

Плановане супутникове сузір’я Project Kuiper має бути розгорнуте на трьох орбітальних площинах – на висоті 590, 610 та 630 кілометрів над Землею.

У дозволі також перезатверджено крайні терміни, до яких компанія Amazon має розгорнути своє сузір’я – 5 0% супутників мережі Kuiper має бути розміщено у космосі до 30-го липня 2026-го року. Запуск решти супутників має відбутися до 20-го липня 2029-го року.

У FCC вирішили, що до середини 2026-го року компанія Amazon повинна буде мати у космосі 1600 супутників. В іншому випадку регуляторне рішення буде переглянуто та може бути скасовано.

Супутники для мережі Project Kuiper розробляються на заводі в Редмонді, штат Вашингтон. Тим часом компанія Amazon готує виробниче підприємство у сусідньому Кіркленді для створення тисяч супутників.

Перші тестові апарати мають бути відправлені на низьку навколоземну орбіту протягом наступних кількох місяців у складі корисного вантажу першої ракети Vulcan-Centaur від United Launch Alliance.

В Amazon стверджують, що планують витратити на реалізацію плану зі створення мережі Project Kuiper щонайменше 10 мільярдів доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів