Поділитись:

Обшуки на Волинській митниці: що відбувається

П'ятниця, 10 лютого 2023, 10:59

Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань обшукує Волинську митницю. 

Про це стало відомо зранку у п'ятницю, 10 лютого. 

Працівники Служби безпеки України та ДБР у взаємодії з Офісом Генерального прокурора проводять обшуки на Волинській митниці, а крім того на Львівській, Тернопільській, Чернівецькій, Одеській, Київській, Рівненській і Закарпатській регіональних митницях України, та у Центральному апараті Державної митниї служби України. 

У ранковому повідомленні СБУ заявили, що «встановлено близько 50 суб’єктів господарської діяльності, які допомагали митникам реалізовувати тіньові схеми. Наразі їхня діяльність заблокована. Співробітники правоохоронних органів працюють на окремих ділянках державного кордону України та у пунктах пропуску з метою припинення незаконної діяльності та ліквідації контрабандних схем».

 

ЧОМУ ПРОВОДЯТЬ ОБШУКИ

Раніше цього дня у Офісі Генпрокурора повідомили про виявлення масштабних зловживань на митниці. Це і стало причиною обшуків.

«За даними слідства, керівництво Держмитслужби України, а також Київської, Рівненської, Волинської, Тернопільської, Львівської, Чернівецької та Закарпатської митниць налагодили стійкі схеми щодо незаконного ухилення імпортерами від сплати податків та мінімізації митних платежів під час ввезення товарів на митну територію України і подальший випуск у вільний обіг», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається у повідомленні, це робилося, у тому числі шляхом підміни номенклатури (коду УКТЗЕД) товару, приховування його походження, реальної вартості.

Наразі проводяться обшуки за місцем проживання та роботи фігурантів, а також безпосередньо на митницях 7 областей України.

ЩО КАЖУТЬ У ВОЛИНСЬКІЙ МИТНИЦІ

Пресслужба Волинської митниці відмовилася коментувати журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» обшуки, посилаючись на таємницю слідства. Сказали тільки, що станом на 10:40 п'ятниці, 10 лютого обшуки тривали. А масштабна повітряна тривога дещо затримає цей процес. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів