Поділитись:

На Волині попрощалися із загиблим захисником Миколою Матвієнком (фото)

П'ятниця, 10 лютого 2023, 10:17
На Волині попрощалися із загиблим захисником Миколою Матвієнком (фото)

Мешканці Підгайцівської громади попрощалися із загиблим військовослужбовцем Миколою Матвієнком. Поховали Героя на сільському кладовищі села Гаразджа.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Підгайцівської громади.

Упродовж всього маршруту з Луцька до Піддубців та Гаразджі, кортеж на колінах зустрічали місцеві мешканці – і дорослі, і діти, з прапорами та квітами, чекали на морозі, аби віддати останню шану 30-річному воїну, який мужньо боронив нашу землю у лавах Збройних сил України.

Провести його в останній путь прийшло більше сотні мешканців Піддубцівського старостинського округу, старости та керівники Підгайцівської громади, священники та семінаристи.

Поховання військового здійснювалося за церковними традиціями, оскільки загиблий закінчив Волинську духовну семінарію та у 2015 році отримав чин диякона, деякий час був священником в одній із церков Володимирського району. Тож його хоронили як священника, з усім почестями. 

Процесію супроводжував військовий оркестр та військовослужбовці добровольчого батальйону територіальної оборони «Підгайці».

Останнім часом Микола Матвієнко працював майстром на автоматизованій лінії заводу електроніки «Кромберг і Шуберт» у Луцьку. 

Був призваний на військову службу в листопаді 2022 року. Стрілець-снайпер аеромобільно-десантної роти Микола Матвієнко загинув 16 січня 2023 року в районі населеного пункту Білогорівка Луганської області. 31 січня тіло загиблого евакуювали з поля бою.

У нього залишилися дружина, син, батьки, брат та сестра. 

Прощались з Героєм традиційно – спільною молитвою, виконанням Державного Гімну України військовим оркестром під залпи почесної варти.

Редакція сайту новин Волині «Конкурент» висловлює співчуття рідним і близьким загиблого.

На Волині попрощалися із загиблим захисником Миколою Матвієнком (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів