Поділитись:

У волинській 14 ОМБр служить правнук двох воїнів УПА

Четвер, 09 лютого 2023, 15:48
У волинській 14 ОМБр служить правнук двох воїнів УПА

У волинській 14 ОМБр імені князя Романа Великого служить захисник Дмитро, обидва прадіди якого воювали в УПА, а дід ще в дитинстві навчив бути патріотом.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці князівської бригади.

Дмитру – 25. У нього надзвичайна посмішка і козацький чуб.

Донедавна Дмитро працював у ресторанному бізнесі, а в вересні 2022-го підписав контракт із ЗСУ, пройшов військовий вишкіл у Британії і нині в складі механізованого підрозділу князівської 14 ОМБр «куштує війну на смак».

«Хотів служити саме в 14-ій бригаді. Ще до того, як стати до її лав, чув багато вражаючого про її бойовий шлях, про героїзм хлопців із «14-ки», допомагав їй як волонтер, – розповідає Дмитро. – Тож коли прийшов час приймати рішення, не вагався. Розумів, що мушу зробити свій внесок у нашу боротьбу і в Перемогу. Напевно, якби не підписав контракт, якби не був зараз там, де потрібен, на фронті, просто зневажав би себе».

Козацький чуб з’явився в Дмитра не випадково. Каже, йдучи служити, розумів, що часу і можливостей для зачісок не буде. Тож вибір був невеликий: поголити голову повністю чи спробувати оселедець.

«Спробував, сподобалося, – усміхаючись, пояснює воїн. – А взагалі, йдучи у військо під час війни, я розумів, що ні про яку воєнну романтику не йдеться. Війна – це тяжка і брудна робота, яку необхідно робити. Кожен із нас знає, заради чого він тут, за що воює: за свою державу, за свою землю, за своїх батьків, дружин і дітей. Вони вірять в нас, вони на нас покладаються. То хіба ми можемо підвести?»

На фронті Дмитро отримав осколкове поранення і контузію. І хоча, каже, поранення легкі, вони таки змусили багато над чим замислитися.

«Недарма ж кажуть: той, хто вижив, сприймає життя інакше, ніж той, хто просто живе», – додає військовослужбовець.

А ще задовго до того, як війна покликала Дмитра на фронт, він мріяв поїхати в Британію і почати там нове життя. І він потрапив у Британію, проте солдатом, аби здобути там необхідні для війни навички.

«Таки правда, що мріяти треба дуже обережно, бо мрії збуваються, тільки далеко не завжди так, як нам уявлялося, – жартує воїн. – Та скажу вам відверто: у Британію я закохався, закохався в її природу, дуже схожу на українську, закохався в надзвичайно приязних і простих британців. Тож свою мрію я не полишив, просто відклав її на потім. Бо зараз мрія інша, і найголовніша, – Перемога!»

Дмитро переконаний: кожен із нас там, де він є, на фронті чи в тилу, повинен робити те, що може, для нашої Перемоги. 

«Тільки так вистоїмо, виживемо, виборемо!» – додає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
18 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
14:00