Поділитись:

Україна і Британія погодили постачання далекобійної зброї, – Офіс Президента

Четвер, 09 лютого 2023, 08:00
Україна і Британія погодили постачання далекобійної зброї, – Офіс Президента

Україна та Велика Британія стають справжніми союзниками, що зафіксовано в підписаній Декларації єдності.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками ЗМІ за результатами переговорів із британським прем’єр-міністром Ріші Сунаком на військовій базі Bovington Camp, – інформує пресслужба Офісу Президента України. 

«Маємо сильний оборонний пакет від Великої Британії. Ми погодили потужну кількість броньованої техніки, постачання далекобійної зброї й домовилися почати підготовку українських пілотів. Я вважаю, що це наш чіткий сигнал – України й Великої Британії, – що ми разом не лише йдемо, а пройдемо весь цей складний шлях до нашої спільної перемоги», – повідомив Володимир Зеленський.

Глава держави наголосив, що цей візит до Сполученого Королівства став надзвичайно результативним.

«Ми підписали з паном Прем'єр-міністром Декларацію єдності – документ, що фіксує принципи нашої взаємодії та взаємопідтримки. Союзницької взаємодії та взаємопідтримки. Це новий рівень відносин», – розповів Зеленський. 

Також, з його слів, сторони констатували досягнутий рівень безпекової, санкційної, політичної та економічної співпраці й визначили, як далі зміцнюватимуться позиції двох держав. Крім того, було обговорено взаємодію на міжнародних майданчиках.

Ріші Сунак наголосив, що Велика Британія пришвидшує постачання в Україну різних видів озброєння.

«Зокрема, коли ми говоримо про танки Challenger – вони потрібні вже наступного місяця, щоб захищати Україну», – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів