Поділитись:

В Україні на 53 % зросла кількість "обмінників"

Четвер, 19 січня 2017, 12:57
В Україні на 53 % зросла кількість

Національний банк України упродовж минулого року видав генеральні ліцензії на здійснення валютно-обмінних операцій 17 небанківським фінансовим установам, тоді як в 2015 році – лише 11.

Про це повідомляє Finclub.

"Нацбанк зацікавлений у розвитку легального ринку валютно-обмінних операцій, одночасно посилюючи контроль за діяльністю його учасників. Зокрема, перед наданням ліцензії НБУ перевіряє структуру власності заявників, фінансове становище і джерела коштів для формування капіталу компанії, яка має намір здійснювати діяльність з обміну валют", – зазначив начальник Управління реєстрації та ліцензування Олександр Бевз.

З його слів, основне завдання регулятора – створити умови для функціонування прозорого, цивілізованого і конкурентного готівкового валютного ринку. Нацбанк у 2017 році планує продовжити вдосконалення ліцензійних умов для здійснення обміну валют і посилити контроль за ліцензіатами, які вже отримали відповідні дозволи

Всього станом на 1 січня генеральні ліцензії НБУ, що дозволяють займатися валютно-обмінними операціями, є в 30 небанківських фінансових установ та національного оператора поштового зв'язку "Укрпошта".

Небанківські фінансові установи мають 3 205 структурних підрозділів, що на 53% більше, ніж на початку 2016 року – 2 101 підрозділ.

Надрукувати
мітки:
коментарів