У Луцьку з мотлоху зробили музей (відео)

Середа, 08 лютого 2023, 11:46

Луцький Центр управління відходами збирає колекцію раритетних речей, які знайшли серед сміття. Здебільшого експозицію сформували зі старої техніки, проте є й інші експонати. 

Про це йдеться в сюжеті 12 Каналу.

Дисковий телефон, лампові телевізори та старі дитячі іграшки – чого тільки немає у ретро-експозиції Луцького Центру управління відходами, створеного у рамках проєкту «Чистий Луцьк».

«Кожен, хто до нас приїжджає, підходить до цього відсіку і дивиться щось, згадує: можливо, свою юність з тих, хто старший. Діткам цікаво дивитися, бо для них це щось нове і незнайоме», – розповідає керівник проєкту «Чистий Луцьк» Сергій Михалевич.

Серед експонатів є речі як з минулої епохи, так і сучасніші. Керівник проєкту каже, що ідея створити таку виставку з’явилася не одразу. Люди привозили сміття, серед якого інколи були й цікаві вінтажні речі. З часом працівники центру вирішили збирати їх в окреме місце та показувати відвідувачам. Одним з перших експонатів стало радіо.  

«Це був радіоприймач 60-х років. Приїхали відвідувачі, поцікавились, чи можна забрати, то ми його віддали. Як я розумію, це були радіолюбителі, тому що вони потім дзвонили і казали, що радіо відремонтували, почистили й воно запрацювало», – ділиться Сергій.

Раніше будь-яку річ з музею можна було обміняти та забрати. Люди приходили по старі запчастини для техніки. Проте нині експонатів не віддають, адже планують збільшувати колекцію, а у найближчому майбутньому відкрити окреме приміщення з вінтажними речами.

Інші теж можуть долучитися та принести стару техніку або ретро-речі за адресою: м. Луцьк, вулиця Трункіна, 7. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: