Луцькі патрульні просять усунути небезпечні вибоїни на дорогах

Четвер, 19 січня 2017, 11:55

Патрульна поліція Луцька наголошує на загрозі безпеці руху через стан дорожнього покриття.

Від початку року сектор безпеки дорожнього руху УПП у м. Луцьку видав 17 вимог на департамент житлово-комунального господарства міської ради та КП "Луцьксвітло" щодо ліквідації слизькості, встановлення або заміни дорожніх знаків, а також роботи світлофорних об'єктів, – повідомляється на сторінці патрульної поліції у Facebook.

Деякі дорожні знаки замінюють, аби вони відповідали вимогам ДСТУ. За інформацією працівників сектору, усі вимоги наразі виконують.

Окрім того, правоохоронці видали 1 протокол на працівників дорожньо-експлуатаційної дільниці, які обслуговують дорогу в с. Струмівка, де нещодавно саме через слизьку дорогу трапилась ДТП. Протокол направили до суду, в разі позитивного рішення – на дільницю накладуть штраф. На цю ж дільницю видали припис, аби працівники посипали дорожнє покриття та забезпечили безпечний рух.

Також патрульні звернулась до міської ради з інформацією про стан вулично-дорожньої мережі. У листі зазначено, що після несприятливих погодних умов утворилась значна ямковість та вибоїни, провали та осідання, на окремих ділянках дорожнє покриття практично зруйноване. В деяких місцях глибина вибоїн сягає 7-20 см, хоча, згідно з ДСТУ, не повинна перевищувати 4 см. Усе це створює загрозу безпеці дорожнього руху, адже часто водії змушені виїжджати на смугу зустрічного руху та порушувати ПДР, уникаючи потенційної небезпеки для себе і своїх автомобілів.

Головним чином, це стосується доріг, де проходять маршрути загального користування: вулиці Мамсурова, Окружна, Ківерцівська, Ковельська, Володимирська, Червоного Хреста, Винниченка, Набережна, Рівненська та інші.

Відтак Патрульна поліція рекомендує виділити кошти на ліквідацію ямковості та усунути недоліки, як тільки дозволятимуть погодні умови.