Поділитись:

Луцькі волонтери виготовляють бездимні мінібуржуйки для ЗСУ (відео)

Неділя, 05 лютого 2023, 12:15
Луцькі волонтери виготовляють бездимні мінібуржуйки для ЗСУ (відео)

На фото – пічка-буржуйка, що працює на відпрацьованому машинному мастилі

Двоє майстрів-волонтерів у Луцьку виготовляють невеликі печі-буржуйки для військових на фронт. Пічка бездимна, на ній можна розігріти й зварити їжу в польових умовах або використати як обігрівач.

Про це розповів волонтер Руслан Чарук, – повідомляє Суспільне.

Зі слів майстра, на одній заправці, а це пів літра машинного мастила та трохи шмаття, буржуйка працює до шести годин. 

«Сюди заливається масло (мастило, – ред.) відпрацьоване, тут знаходиться вентилятор, якій працює від павербанка. Для того, щоб запустити, потрібної його розпалити. І вичікуємо поки воно там розгориться», – каже волонтер.

Волонтер Руслан Чарук під'єднує пічку до зарядного пристроюВолонтер Руслан Чарук під'єднує пічку до зарядного пристрою
 

Сама буржуйка має невеликий розмір та важить 7,5 кілограма. Температуру до 700 градусів, говорить луцький волонтер, можна регулювати кількістю поданого масла. Градус у пічці «розганяє» вентилятор, який працює від павербанка.

Розігріта буржуйка починає давати теплоРозігріта буржуйка починає давати тепло
 

«Вона є малесенька, компактна. Можна скласти в рюкзак, сумку або в багажник, де вона не займе місця. Вона не має диму, кіптяви, тому не виявляє наших хлопців на позиціях. Візуально не видно, де працює тепло», – сказав Руслан Чарук.

Сконструйована мінібуржуйка, через корпус якої наливають зверху машинне мастилоСконструйована мінібуржуйка, через корпус якої наливають зверху машинне мастило
 

При виготовленні буржуйок, розповів майстер Іван Вербецькій, попередньо готують метал для корпусу та металеві пластини завтовшки два міліметри.

«Беремо метал, ріжемо заготовки, свердлимо отвори і тоді приварюємо в пічку. З такої ж труби ріжемо ще заготовки, які приварюються на вихід, щоб був димар. Ще в одну трубу заливається перероблене масло, яке через крапельницю крапає і горить, і головне, що не дає диму», – зазначив чоловік.

Волонтер Іван Вербецькій на верстаті гне металеві корпуси для пічкиВолонтер Іван Вербецькій на верстаті гне металеві корпуси для пічки
 

За два місяці майстри виготовили та передали на фронт понад 20 буржуйок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
12:01
20 квітня 2024
09 квітня 2024
05 квітня 2024
29 березня 2024
25 березня 2024
17 березня 2024
15 березня 2024
13 березня 2024