Поділитись:

Пропозиція на мільйон: у росії запропонували меру Дніпра обміняти пам'ятники на дрова (фото)

Субота, 04 лютого 2023, 20:45

Адміністрація російського міста Кремьонки Калузької області звернулася до мера Дніпра Бориса Філатова з пропозицією обміняти демонтовані пам’ятники на дрова для громадян України.

Лист адміністрації Кремьонок та відповідь Дніпровської міськради опублікував секретар Олександр Санжара, це також підтвердив Філатов.

«Стало відомо, що у Дніпропетровську знесли пам'ятник російському вченому Михайлу Ломоносову. Наприкінці грудня у Дніпропетровську демонтували пам'ятники радянському письменнику Максиму Горькому та льотчику Валерію Чкалову. У середині грудня у місті також було прибрано пам'ятник російському поетові та письменнику Олександру Пушкіну. Просимо передати їх в обмін на дрова для наслення України», – йдеться у листі до мера Дніпра.

 

У відповідь на цей лист Дніпровська міська рада зазначила, що адміністрація Кремьонок «застрягла у минулому, оскільки так часто згадуваного Вами міста Дніпропетровська не існує вже років як вісім». 

«Лист надійшов до нас електронною поштою, тому просимо прийняти щирі привітання з тим, що до вашого робітничого селища дотягнули інтернет. Сподіваюся, Ви навіть встигли застати такі соцмережі, як фейсбук та інстаграм до їхньої заборони Роскомнаглядом  А нормальні дороги, судячи з фото вашого села, до вас ще не дотягнули», — йдеться у відповіді від міськради Дніпра.

У міськраді наголосили, що пам'ятники передані на зберігання до розв'язання питання про їх статус як культурної спадщини. Однак, влада Дніпра готова обговорити питання обміну пам'ятника  Максиму Горькому на, як висловилися у росії «дрова для громадян України».

«Ця пам'ятка дорога серцю кожного жителя міста, і отримала народну назву «Гіркий на унітазі», ми готові розпочати переговори при курсі не менше 1/1000, тобто тисяча кілограмів дров за кожний кілограм статуї Горького. Унітаз же можна вважати за курсом не нижче 1/1500, оскільки ми з Вами разом розуміємо, яку цінність представляють унітази для кожного росіянина», – наголосила адміністрація Дніпра.

  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів