Поділитись:

Авіакатастрофа у Броварах: повідомили, коли розшифрують «чорну скриньку»

Субота, 04 лютого 2023, 16:36
Авіакатастрофа у Броварах: повідомили, коли розшифрують «чорну скриньку»

Розшифрування «чорної скриньки» гелікоптера ДСНС, що перевозив керівництво МВС і впав у Броварах 18 січня, буде здійснено найближчими тижнями.

Про це повідомив голова парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас в ефірі телемарафону, – пише «Укрінформ».

«Ми знаємо, що під час таких подій дуже важлива інформація зі «скриньок». Я знаю, що наші правоохоронці вже працюють з французькими колегами. Я сподіваюся, що за тиждень, максимум два буде розшифрована «чорна скринька», і після того ми зможемо більш детально ознайомитися з найбільш пріоритетною версією загибелі Дениса Монастирського та інших посадовців», – сказав депутат.

Він наголосив, що пріоритетними версіями є помилка пілота та технічна несправність машини.

«Не відкидається версія про диверсію, але вона не є пріоритетною», – додав Іонушас.

За його словами, питання технічної справності вертольотів поставлено на особливий контроль, правоохоронці вже зробили певні процесуальні дії у відпрацюванні цієї версії, зокрема щодо контрактів, на підставі яких були закуплені ці гелікоптери.

Нагадаємо: у місті Бровари, що під Києвом, 18 січня поблизу дитячого садка упав вертоліт ДСНС. Внаслідок падіння гелікоптера загинуло вище керівництво Міністерства внутрішніх справ. Загалом внаслідок катастрофи – 16 жертв, серед них – двоє дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів