Поділитись:

Волинські гвардійці вчаться стріляти з протитанкових ракетних комплексів (фото)

Середа, 01 лютого 2023, 16:05

Волинські гвардійці опановують роботу протитанкових ракетних комплексів на сучасних тренажерах.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Військової частини 1151 Національної гвардії України в м.Луцьк.

Стрілець Валерій давно зацікавився видами протитанкової зброї, яка під час повномасштабної війни з росією має вирішальне значення на багатьох напрямках. Тому навчання операторів протитанкових ракетних комплексів «Фагот», «Корсар», «Стугна-П» для нього – і важливий обов’язок, і задоволення.

 

«Це були насичені і цікаві 5 днів практичних навчань. Хоча ми підбивали ворожу техніку віртуально, тренажери досить непогано імітують реальність. Тому якщо буде необхідність таку зброю застосувати, руки її пам’ятатимуть. Ми зможемо вказати ворожій техніці та її екіпажам правильний шлях – у пекло», – каже Валерій.

Програми симуляторів відтворюють реальні бойові умови, дозволяючи варіювати типи місцевості, погодні умови, час доби. Оператор ПТРК вчиться вести спостереження, виявляти ціль, пускати ракету і вести її до цілі, враховуючи різні чинники.

 

«Найбільш зручно працювати на розробленому в Україні ПТРК «Стугна-П», тому що в ньому управління вогнем ведеться з окремого пульта з екраном, а керування ракетою здійснюється одним джойстиком. До того ж є можливість керувати комплексом дистанційно, з укриття», – розповідає Валерій.

Чим більше видів озброєння ти знаєш, тим більш корисним будеш в обороні держави, – переконані гвардійці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів