Поділитись:

Вчителі повинні надавати педагогічну консультацію батькам, – Лілія Гриневич

Середа, 18 січня 2017, 20:35

Вчителі не повинні займатися "всеобучем", але повинні надавати фахові консультації батькам щодо виховання та навчання дітей.

На цьому акцентувала увагу Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, – повідомляє Урядовий портал.

"Батьки мають право та повинні отримувати справжню педагогічну консультацію від вчителів. І це має відбуватися не в форматі, коли вчитель запрошує батьків, розказує їм, що їхня дитина не відвідує уроки, і каже: "Зробіть з ним щось". Це неправильно, значна кількість батьків не знають, що можна зробити, хіба що побити та посварити. Учитель має допомогти батькам знайти правильний вихід і вирішення ситуації", – зазначила Лілія Гриневич.

До такої роботи сьогодні готові не всі вчителі, адже вони не мають відповідної кваліфікації, а психологічна служба в школах розвинена ще недостатньо потужно. Але до цього потрібно прагнути, саме з таких речей починається педагогіка партнерства та відповідальність кожного – учня, вчителя, батьків – за гідний рівень освіти школяра. Однак, щоб спонукати вчителів здобувати нові знання, потрібно створити необхідні умови.

"Цього року вчителі отримуватимуть зарплатню на 50% більше, ніж торік. Як на мене, колись зробили помилку, намагаючись покращити фінансове становище вчителів шляхом надбавок. Потрібно йти шляхом підвищення посадового окладу, як ми це зробили зараз. Таке підвищення гарантовано забезпечує підвищення зарплатні і не залежить від інших факторів", – розповіла Міністр освіти і науки України.

Надрукувати
мітки:
коментарів