Поділитись:

У кольорах українського прапора: показали логотип цьогорічного Євробачення

Середа, 01 лютого 2023, 06:34

Організатори пісенного конкурсу «Євробачення» презентували головний логотип та слоган цьогорічного шоу.

Ним стало класичне багатошарове серце в синьому, жовтому, рожевому та фіолетовому кольорах. Про це пише Суспільне.

Конкурс проходитиме під слоганом «Об’єднані музикою» (United by Music), а у логотипі використано шрифт Penny Lane, що є відсилкою до пісні легендарного ліверпульського гурту The Beatles.

 

Слоган у своїй промові використала канадсько-українська диригентка Кері-Лінн Вілсон. Вона згадала війну в Україні, порівнявши її з музикою. В її аналогії, диригентська паличка – це зброя, котра не вбиває, а дарує життя, свободу, надію та єднання.

Представляючи логотип, Мартін Грін, керуючий директор заходу від BBC, зазначив: «Цього року логотип ідеально відображає дивовижні партнерські відносини, а головне - силу музики, яку вона несе в собі».

У BBC також додали, що це «відображає самі витоки конкурсу», який спочатку був створений як експеримент з мовлення, щоб об'єднати Європу.

У вівторок, 31 січня, о 21:00 на каналі Суспільне Культура відбудеться пряма трансляція «Церемонії передавання ключів місту Ліверпулю та жеребкування учасників півфіналів Пісенного конкурсу Євробачення-2023».

Під час урочистостей мер Турина, міста-господаря минулорічного конкурсу, Стефано Ло Руссо передасть офіційні ключі Євробачення меркині Ліверпуля Джоанні Андерсон. Після чого британські телеведучі Райлан та Ей Джей Одуду проведуть жеребкування за участю членів української громади та молоді з місцевої ліверпульської школи.

В заході візьмуть участь голова правління Суспільного Мовлення Микола Чернотицький та голова делегації України на Євробаченні.

 

Жеребкування визначить, у якому з двох півфіналів виступатиме кожна з країн-учасників, а також коли голосуватимуть Україна та країни «Великої п’ятірки», які одразу виступатимуть у фіналі.

Зазначимо, що 67-й Пісенний конкурс «Євробачення» у травні прийматиме Ліверпуль. Представником України на цьогорічному конкурсі є гурт TVORCHI.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
08 лютого 2024
05 лютого 2024
04 лютого 2024
30 січня 2024
28 січня 2024
10:20
19 січня 2024
16 січня 2024