Поділитись:

Світла може не бути довше: на Волині застосували аварійні відключення

Субота, 28 січня 2023, 12:22
Світла може не бути довше: на Волині застосували аварійні відключення

На території Волинської області сьогодні, 28 січня, з 11:15 год НЕК «Укренерго» застосовує екстрене аварійне розвантаження. Графік аварійних відключень діятиме до отримання окремого розпорядження диспетчера НЕК «Укренерго».

Про це повідомляє ПрАТ «Волиньобленерго».

Волинян попереджають, що у зв’язку із паралельним застосуванням графіків погодинного та аварійного відключення тривалість перерв в електропостачанні може змінюватись.

«Графіки аварійного відключення (ГАВ) – це не графік із датою і переліком населених пунктів, це перелік ліній електропередач, які підпадають під негайне відключення у разі отримання відповідного розпорядження. Такі графіки застосовують, коли є дефіцит обсягів виробництва електроенергії і потрібно швидко знизити навантаження на об’єднану енергосистему України за допомогою відключення ліній електропередачі. Їхнє відключення відбувається залежно від величини недостатніх потужностей, згідно з розпорядженням диспетчера НЕК «Укренерго», – пояснюють енергетики.

Застосовані заходи спрямовані на уникнення хаотичного, некерованого відключення великої кількості споживачів та недопущення виникнення системної аварії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів