Як оптимізувати сайт: поради волинського ІТ-спеціаліста

Вівторок, 17 січня 2017, 16:53

Світові фахівці інтернет-маркетингу прогнозують значний ріст мобільного трафіку, зокрема і в Україні.

Завдяки впрвадженню 3G, постійно зростає кількість користувачів мобільного інтернету. Днями ComScore прозвітувало, що в 2016 році користувачі мобільного інтернету обігнали користувачів ПК. Прогнозується, що через 5 років мобільний трафік виросте в 10 разів.

В Україні мобільний інтернет відстає у розвитку – 37% всього трафіка приходить саме з мобільних пристроїв, та з кожним кварталом росте на 15 %. Звичайно, Україна відстає від Китаю чи Південної Кореї, але за півтора-два роки, зі слів аналітиків Google, кількість мобільного трафіку досягне 50%.

Директор агентства інтернет-маркетингу ARTEFACT.St Андрій Сірук радить усім сайтам обов'язково мати мобільну або адаптивну версію. Якщо ви тільки плануєте створити сайт для бізнесу, варто це врахувати. Якщо ж маєте вже готовий сайт – адаптуйте його під мобільні пристрої. Інакше ризикуєте втратити до 25% клієнтів.

"Мене часто питають: робити мобільну версію чи адаптивну? Однозначної відповіді немає. Все залежить від типу та складності вашого сайту. Адже більш сучасними є адаптивні версії (один сайт, який автоматично підлаштовується під розмір екрану мобільного чи планшету), але якщо у вас надто складний сайт для адаптивності, може бути і окремо мобільна версія (наприклад ті ж OLX, Розеткa чи Алло)", – розповідає Андрій.

Світ глобалізується. Мобільний трафік росте у всіх сайтів, які продають будь-які товари чи послуги. Мобільний інтернет, мобільний трафік – це майбутнє.