Поділитись:

Сметаніна, який «здав» росіянам аеродром у Луцьку, залишили під вартою

Середа, 25 січня 2023, 19:02
Сметаніна, який «здав» росіянам аеродром у Луцьку, залишили під вартою

Обвинувачений у держзраді лучанин Ілля Сметанін, якого підозрюють у «здачі» росіянам під обстріл Луцького аеродрому, більше ніж 10 місяців перебуває у СІЗО. 25 січня йому продовжили термін тримання під вартою.

Про це пише Суспільне.

У Луцькому міськрайонному суді 25 січня повторно обирали запобіжний захід для підозрюваного у державній зраді скрипаля та авіалюбителя. Засідання відбулося у закритому режимі.

Речниця Волинської прокуратури Наталія Мурахевич розповіла, що на одному з попередніх засідань обвинувачений просив змінити ув'язнення на домашній арешт. Прокуратура наполягає, щоб він залишався під вартою.

«Наразі продовжили запобіжний захід підсудному. До 25 березня включно він перебуватиме під вартою. Йде період дослідження письмових доказів і прокуратура робить все можливе, щоб він отримав заслужене покарання», – додала речниця.

Суддя-спікер В'ячеслав Покидюк сказав, що скільки часу триватиме розгляд справи у суді прогнозувати не беруться. Деталей справи поки не розголошують, оскільки це державна таємниця.

Керівник Луцького слідчого ізолятора Андрій Гульоватий розповів про умови, в яких перебуває підозрюваний та його поведінку.

Нині Сметанін перебуває у двомісній камері. За десять місяців побачення із ним ніхто з рідних чи друзів не просив.

«Характеризується посередньо. Режим утримання не порушує. Соціальні зв'язки підтримує з рідними шляхом отримання посилок-передач», – каже керівник СІЗО характеризуючи поведінку арештованого.

Сметанін, який до затримання був учасником академічного камерного оркестру, питав дозволу принести до камери скрипку, однак йому заборонили.

«Книжки дозволені, батьки передають йому книги», – додав Андрій Гульоватий.

Нагадаємо: СБУ встановила, що Ілля Сметанін передавав ворожим спецслужбам інформацію про типи й кількість військових літаків, місця їх дислокації, тренувальні польоти, особисті дані військовослужбовців аеродрому.

Протягом 24-28 лютого він постійно «зливав» інформацію про результати вторгнення російських військ на Волинь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів