Поділитись:

У Луцьку на Відродження встановлять камери відеоспостереження

Середа, 25 січня 2023, 15:13

У Луцьку на проспекті Відродження встановлять камери відеоспостереження. 

Про це стало відомо під час сесії міської ради у середу, 25 січня. 

Депутат від Громадянського Руху «СВІДОМІ» Андрій Лучик поцікавився, які основні показники діяльності програми «Безпечне місто» у Луцьку, та чи встановили камери, які можуть вимірювати швидкість руху автомобілів у межах міста. 

Андрій ЛучикАндрій Лучик
 

Очільниця департаменту муніципальної варти Юлія Чіпак повідомила, що через війну відклали вирішення законодавчого питання стосовно того, куди мають іти штрафи за перевищення швидкості – до бюджету територіальної громади чи до державного бюджету. 

Крім того, за програмою «Безпечне місто» у 2022 році департамент нічого не будував. 

«На кінець року, уже в грудні було оголошено закупівлі, щоб доставити камери на проспекті Відродження, тому що та половина міста взагалі у нас не під камерами, і це дуже необхідно як для громади, так і для правоохоронців», – пояснила вона. 

За час, поки працює програма, з правоохоронних органів по пошуку інформації було понад 3800 запитів. Від адвокатів було більше трьох сотень запитів щодо з'ясування обставин ДТП. Дуже багато запитів стосувалося нетверезого водіння і наїзду на пішоходів. 

Крім того, встановлені у рамках програми камери дозволяли фіксувати факти вандалізму у парку. За 2021 рік виявили понад 40 вандалів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів