Поділитись:

У ВНУ розповіли, чи всім працівникам зменшили зарплатню

Середа, 25 січня 2023, 08:30
У ВНУ розповіли, чи всім працівникам зменшили зарплатню

Через зменшення обсягів фінансування освіти Волинський національний університет імені Лесі Українки змушений суттєво економити. Зокрема, навчання тут розпочнуть тільки 20 лютого, а на період канікул викладачі отримуватимуть 2/3 своєї звичної зарплатні. 

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» вирішили поцікавитися, чи всім працівникам навчального закладу зменшили зарплатню на цей час. 

Під час традиційного звітування ректор Анатолій Цьось повідомив, що не платять менше тим підрозділам університету, у яких на період канікул не зменшилося навантаження. 

«Найголовніше питання – це оборона нашої держави, і зрозуміло, що практично всі ресурси країни ідуть на оборону. Ми з цим маємо погодитися, бо це правильно. Зрозуміло, що таких ресурсів не вистачає, і фінансування університетів не таке ідеальне, як би нам хотілося. Зважаючи на такі справи, ми маємо дуже і дуже економити університетські кошти без шкоди для здобуття освіти і для якості освіти. І якщо зараз у нас канікули тривалі, і ми маємо мету зекономити кошти, наші працівники переведені на 2/3 оплати. До мене офіційно і неофіційно жодна людина не зверталася зі скаргою. Мені здається, всі нормальні люди розуміють, що це треба пережити. Але ця економія дозволить нам до кінця року мати всі зарплати і відпускні», – пояснив він. 

За словами Анатолія Цьося, адміністрація університету також отримує меншу зарплатню, але водночас певні відділи, які забезпечують постійну роботу навчального закладу, і працівники, попри канікули у студентів, весь день перебувають на роботі. Вони не перейшли на 2/3 оплати. Серед таких відділів – відділ кадрів та ще декілька, підсумував ректор. 

Нагадаємо, Луцький НТУ також отримав менше фінансування цього року, але намагатиметься обійтися без скорочення зарплат працівникам. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів